top of page

הדלתות הפתוחות של אורית ושמשון ינאי - נטף


על בתים, אנשים ומה שבינהם: מבט סקרני על הקשר בין משפחה לבית, אדריכלות, עיצוב ודרך חיים

צילום וכתיבה - נויה שילוני-חביב. צלמת אדריכלות ועיצוב פנים

אורית ושמשון ינאי – נטף 2014

לפני כשנה הם חגגו 60. והיום הם וביתם מצטלמים ברצון מעורב של חשיפה והסתרה, לספר את סיפור הבית.

אורית ושמשון הגיעו לנטף מירושלים בשנת 1985. בתחילה התגוררו בצריף, לאחר מכן בקראוון, ללא חשמל וטלפון. בהדרגה נולדו ילדיהם ובהדרגה בנו את ביתם, אליו עברו בשנת 1991. עם הזמן הגיעו החשמל, הטלפון ואי אלו דברים נוספים.

כשהגיעו לנטף,החלקות לבנייה נבחרו לפי סדר שעלה בהגרלה. הם היו מספר 7 לבחור את חלקתם ובחרו אותה לפי העצים שנמצאו בשטח.אורית רצתה חלקה שבה אפשר לבנות בחלקו הגבוה של השטח, ושתהיה תחושה שעולים לבית דרך שביל. לשם כך אפילו הגביהו את אזור הבית באופן מלאכותי, כדי שלא יהיה שקוע לתוך הסלעים שמסביב. רצון נוסף היה שפינת העבודה של אורית תמוקם מול הנוף הנשקף. חלק ניכר מהנוף היה חשוף אז מצמחייה וראו משם את השפלה, היום שיחים ועצים מחליפים את מראה השפלה והם הנוף הדומיננטי. מיקום החלונות בבית נקבע והוזז תוך כדי הבנייה עצמה, לפי העצים הנשקפים מהחלונות.

דבר אחד ידעו בוודאות – הם לא רוצים וילה. הם תכננו בעזרת האדריכל רמי ערמון בית צנוע, חד קומתי, חלונות גדולים, ללא מסדרונות ודלתות בכל כיוון. חללים פתוחים ומרווחים. גג אדום, אשר שוליו בולטים קדימה באופן משמעותי מקו הבניין

"רציתי בית כמו במושב, הסתובבנו במושבים כדי לקבל רעיון לבית שאנחנו אוהבים. בסופו של דבר מצאנו בית כזה במושב באר טוביה דפקנו על הדלת ושאלנו על האדריכל"

"מפלס אחד, דלת כניסה רחבה וגדולה, גג בולט קדימה. בקיץ הגג מצל מהשמש, בחורף, מכיוון שאין מרזב, מי הגשמים נשפכים כמו מפל מעלינו."

bottom of page